Igangsætterkursus for nye frivillige

Den frivillige indsats varetages af igangsættere, og der er her, du kommer ind i billedet.

Har du mod og lyst til udfordringer og erfaringer med din evner til empati og kommunikation?

Synes du at gruppeprocesser er spændende?

Vil du gerne blive menneskeligt beriget?

Så skulle du overveje at blive frivillig Igangsætter hos Selvhjælpsgrupper i Århus.

Selvhjælpsgrupperne spænder vidt i emner lige fra almindelig samvær og netværk til sorggrupper og grupper for omsorgssvigtede.

En selvhjælpsgruppe består af mennesker, der ønsker at mødes med andre, der har det lidt på samme måde, som de selv har det fx det at være ramt af sorg. Man mødes på lige fod i en selvhjælpsgruppe. Der er ikke tale om behandling, men hjælp til selvhjælp. Din opgave som Igangsætter er at hjælpe gruppen til at opnå et fællesskab med omsorg og respekt for opfyldelse af den enkeltes behov. Du behøver ikke have faglige forudsætninger, da vi klæder dig på til din opgave som Igangsætter på vores obligatoriske Igangsætter kursus.

Vi kan love dig, at det at være Igangsætter er

– ulønnet og frivilligt
– meget spændende
– udfordrende
– menneskeligt givende
– livsbekræftende
– lærerigt
– gør en stor forskel

Vi forventer, at du er afklaret omkring din egen person og er i stand til at lytte og have en oprigtig interesse for dine medmennesker. Du mødes med gruppen en gang hver 14. dag om aften fra 19-21.30. Omdrejningspunktet er gruppens behov, så du er tilknyttet gruppen, så længe den har behov for det.

Vores Igangsætterkursus er kl. 9-16 over en weekend.

Kontakt os for en forsamtale.

Som Igangsætter tilbydes du individuel supervision efter behov. Derudover er der obligatorisk gruppesupervision for alle Igangsættere, som har en gruppe.

Du vil som Igangsætter få adgang til en lang række gratis kurser, der spænder vidt fra kommunikationskurser til kurser om sorg og tab. Selvhjælpsgrupper i Århus afholder udover Igangsætterkurser også egne kurser. Center for Frivilligt Socialt Arbejde tilbyder kurser for frivillige www.Frivillighed.dk. Se nærmere under kurser.

Er du interesseret, så kontakt daglig leder og koordinator i kontoret åbningstid.