Frivillig igangsætter

Har du mod og lyst til at udfordre dine evner og erfaringer med empati og kommunikation? Synes du at gruppeprocesser er spændende? Vil du gerne blive menneskeligt beriget? Så skulle du overveje at blive frivillig Igangsætter hos Selvhjælp Aarhus!

Vi søger løbende nye Igangsættere og gruppeledere til vores grupper, der spænder vidt i emner lige fra almindeligt samvær og netværk til sorg- og pårørendegrupper.

Den frivilliges rolle

En selvhjælpsgruppe består af mennesker, der ønsker at mødes med andre, der befinder sig i en lignende situation. Man mødes på lige fod i en selvhjælpsgruppe. Der er ikke tale om behandling, men hjælp til selvhjælp. Din opgave som Igangsætter eller gruppeleder er, at hjælpe gruppen til at opnå et fællesskab med omsorg og respekt for opfyldelse af den enkeltes behov.

Til en selvhjælpsgruppe knyttes 1-2 frivillige, som hjælper med at skabe klare rammer og ”spilleregler” for deltagernes samvær og samtale. De frivilliges primære opgave er at facilitere et fællesskab for gruppen, hvor alle føler sig set, hørt og forstået. På den måde skabes et fortroligt og trygt fællesskab, hvor de kan få vendt alle de tanker og følelser, der buldrer løs derinde. Den frivillige leder ikke gruppen, styrer ikke indholdet og tager ikke ansvar for deltagerne. Den frivillige er ej heller ekspert. Vi tror på det enkelte menneskes iboende styrke og ressource, og at de selv kan skabe positive forandringer, fordi de er eksperter i eget liv og har ressourcerne til at finde løsninger på egne problemer – med den rette støtte og opbakning fra de andre.

Den frivillige er med i gruppen så længe det giver mening og gruppen har behov for det.

Igangsætter eller gruppeleder?

I Selvhjælp Aarhus opererer vi både med begrebet Igangsætter og gruppeleder. I størstedelen af vores selvhjælpsgrupper er der tilknyttet en frivillig igangsætter, men for nogle grupper vil der være to frivillige tilknyttet, der har en mere “styrende” rolle i gruppen, og ofte er “klædt ekstra på”. Dem kalder vi gruppeledere. Vi bruger begrebet gruppeledere til vores Autisme-, ADHD- og afasi-netværksgrupper.

Hvad får du som Igangsætter eller gruppeleder?

  • Frivilligt ulønnet arbejde med mening!
  • Igangsætterkursus, hvor du bliver klædt på til rollen som igangsætter
  • Mulighed for løbende supervision ved en professionel fagperson
  • Tilbud om spændende kurser og arrangementer

Vi forventer, at du er afklaret omkring din egen person og er i stand til at lytte og have en oprigtig interesse for dine medmennesker.

Interesseret i at blive frivillig – eller bare høre mere?

Kontakt os via mail eller telefon – så kontakter vi dig hurtigst muligt, og inviterer dig til en uforpligtende samtale.